Julen är slut...!

Och det är jag glad för, julmat är fan ingen hit. Jag har nog förätit mig på allt det. I år vet jag inte riktigt vad som hänt, ingen direkt julstämning alls men jag får väl ta igen det nästa år! Barnen hade roligt och var överlyckliga över alla fina paket tomten kom med :) Känns förresten rätt förjävligt att lura dem till att tro att det finns en tomte för att de sen ska få reda på att det inte finns någon? Men livet är ju fullt av överraskningar så det gäller att härda dem direkt!! (OBS glöm inte saltet)

Min man är en fin man som känner mig helt och hållet, han vet precis vad han ska köpa till mig! Jag hade verkligen inte förväntat mig något i julklapp och ville inte ha något men han hade gått och köpt ett presentkort till mig på HM på 1000kr. Jag som mer eller mindre enbart handlar på HM blev såklart glad men det roliga tog inte slut där! Jag fick en GIGANTISK chokladask med nästan enbart ljus choklad (HATAR MÖRK, bittert skit och jag är ju glad så var fan går det ihop?), jag är en chokladmissbrukare och det var massor med nougatpraliner vilket är toppen :) Och nästan samma sak haha Och dessutom, mitt favoritvin chill out sunset på BAG IN BOX!! (Flaskor är jättefint och så men det är ju typ tre glas i dem.. Fatta hur många flaskor han hade behövt köpa då!) Han är mannen i mitt liv.

Min man fick två tröjor och en GÖR-DET-SJÄLV-bok som en pik för att vårt hem behöver renoveras. Fick lite dåligt samvete efter att han faktiskt engagerat sig detta året...

OBS!! Samhälle suger på distans

Söndag

Igår var jag och Natalia på teater och tittade på Askungen! Den var ganska rolig men jag tror hon var för liten för att förstå allt. Mycket var riktad åt lite större barn och föräldrarna kändes det som men det var en ny upplevelse för henne. Det var första gången hon var på teater och jag tror nog vi gör om det fler gånger även om just denna föreställningen inte var en hit. När jag frågade henne vad hon tyckte sa hon bara att den inte var rolig. Nehe..

Men det är ju tur att Mcdonalds finns! Vi var jättehungriga efteråt så vi gick till McDonalds och åt och ska man ändå äta skräpmat kan man lika bra göra det på riktigt! Så min lilla tjej valde en happymeal med cheeseburgare och en chokladmilkshake istället för dricka. Tror ni hon överlevde denna kaloriekick trots en ålder på bara fyra år? Jodå minsann! Och hon tryckte till och med i sig en halv cheeseburgare till! Föräldrar kan vara riktigt roliga ibland, och jag kan hålla med om att milkshake och pommes inte är det bästa för ett litet barn men ska man ändå till mcdonalds så kan de väl ändå få äta det de vill ha istället? Hon drack ju knappt något av milkshaken, pommes rörde hon nästan inte utan åt hellre 1,5 cheeseburgare. För mig är det helt okej, vi äter ju nästan aldrig där ändå. Det händer kanske en gång varannan månad. Hade varit skillnad om man ätit sådär varje dag men det är det knappast nån som gör. Gott var iallafall och jag tryckte i mig en fet CBO. Finns det något bättre än flottig kyckling med bacon?

Efter vår middag åkte vi ut till Godishuset och köpte med oss lördagsgodis hem för att gotta oss ännu lite till. De har så roligt godis där! Natalia valde ut ett godisläppstift med godisarmband till (12 kr) och en lite lösgodis med som vi delade på. Mysig lördag för oss :) Lite extra skräp ibland får det bli ibland.

Vi som föräldrar är så bra på att sätta gränser så det finns inte! Jag menar inte att vi ska låta dom äta vad de vill och göra vad de vill hela tiden. Men vi är bra på att underskatta våra barn också. Oftast vill de ha de sakerna som ser roliga ut. Då kan man väl få låta dom få det, för det är som sagt inte varje dag. Oftast äter de inte allt utan lämnar mer än vad de ätit. Så gör de vid middan också. Så spelar det verkligen så stor roll? Samtidigt som vi sätter alla våra regler kring lördagsgodiset så förloras ju halva nöjet med att äta det! Jag tror att om jag låter mina barn vara med och välja (såklart inom rimliga gränser) får de inte lika stort sug efter allt som finns. Det är när man börjar säga nej alltför mycket som det blir fel. Och nej känns som ett jävligt vanligt ord i småbarnsföräldrars ordförråd.
Jag nejar hela tiden, men jag börjar bli bättre på att använda mig av ja istället. Tror det är ganska viktigt att lossa lite på tyglarna ibland. Jag är ett kontrollfreak, men det är nog dags att sluta med det :) Jag har gladare barn och är själv gladare nu. Känns bra :)

OBS! Jag menar inte att jag vill ha bortskämda snoriga ungar som är höga på socker! Men man kan hitta en balans mellan perfekta och snoriga. Hur kul kan det vara med barn som följer minsta vink? stackars barn dessutom.

Onsdag och greys anatomy ikväll :)

Ja, jag är greys-nörd. Men jag gillar det. Derek och Christina ska ut och fiska i kvällens avsnitt verkar det som. Ska bli spännande!

Jag sitter här och försöker sätta igång med samhällen. Jag älskar samhälle så det borde inte vara något problem men lyckades på något vis fastna framför datorn istället. Inte riktigt det jag skulle. Sitter och äter dadlar, mest för att det är sockrigt. Lite off-dag idag helt enkelt. Det har blivit en del såna sista tiden, men jag ska rycka upp mig för det här går inte!

Har ni förresten sett att de bytt tillbaka till gamla Phillip i våra bästa år? Grymme!

Samhälle nu så att jag kan titta på Greys ikväll med rent samvete!

Allt går visst, bara man vill!

Jag trodde verkligen denna veckan skulle bli tuff, men det är bara tisdag idag och bara en inlämningsuppgift kvar att göra! Förutom proven på fredag, men de är jag ju tvungen att göra oavsett inlämningar. Det är mest inlämningarna som är jobbiga att skriva, så det känns riktigt bra! Det praktiska provet blev jag klar med i morse och det gick nog riktigt bra, det är en sak jag vet att jag gjort lite fel men jag orkade inte ändra det och jag tror inte det påverkar eftersom jag visat att jag kan den funktion på ett annat ställe i provet. Lathet.

I söndags var vi i Ullared och jag kom hem med en massa roliga saker, både julklappar och saker till hemmet. Är riktigt nöjd med mina inköp och ångrar faktiskt inte ett enda dugg, annars brukar det lätt bli att jag bara plockar på mig grejer för att det är billigt. Känns som att jag har rätt bra kontroll på det numera. Kanske ännu ett tecken på att man börjar bli lite äldre? Ekonomin håller jag ganska hårt i nu och det känns riktigt bra faktiskt. Tänk om alltid var så ekonomisk, då hade jag varit rik snart :D Har massa planer på vad jag vill göra och det kräver pengar såklart så vill jag ha allt så får jag spara! Det är trots allt ingen annan som tänker betala för mig.

Csn retar gallfeber på mig fortfarande. Inget svar än angående min ansökan och jag fattar inte riktigt problemet. Hade varit trevligt om de kunnat fatta ett beslut INNAN jul. Hatar att vänta på sånt som man är berättigad till. Finns väl en anledning till studiemedel tycker jag. Jag förstår bara inte riktigt varför de ska dra ut på det. På min sida på csn så står det att de fått in mer uppgifter från mig och om de nu tagit sig tiden till att skriva in det så kunde de väl lika bra ta två minuter till och besluta istället för att bara "ja nu har vi fått in det så det kan vi berätta sen lägger jag uppgifterna här i denna högen så kan jag titta på det om fem veckor". Tror det hade gått lite fortare för dom att behandla då.. Dåligt system. Jag får utforma ett bättre åt dem..

Snart dags att hämta flickorna på dagis och då ska vi öppna lucka nummer 7 i chokladkalendern! Mina barn är så söta, på morgonen vill dom inte ha den för man får faktiskt inte äta choklad innan frukost haha.. Tur man har såna fina barn som man inte änns behöver säga något till, de vet redan. Undrar om man har tjatat alldeles för mycket på dem??

Usch nej, dags att klä sig och lilltrollet innan hämtning! Halvtimmes förberedelser haha.. Hejsvejs!

min bebis är stor!

Idag tittade första tanden upp! Jippi!! 6 månader och tre veckor gammal :)


RSS 2.0