Sjuk och gnällig

Det är just vad jag är. Jag är så gnällig att jag själv tycker att jag är svinejobbig. Tur man inte är sjuk allt för ofta!
Min lille pojke klättrade under bordet och slog i näsan så det kom pyttelite blod, men dock blod! Tyckte så synd om honom så jag var tvungen att dalta med honom och kramas och bäras.. han hade inte speciellt ont utan tyckte nog mest bara att jag var jobbig haha.. Hönsmamma..?

Första natten sen min man började jobba igen som jag slapp ta barnen (pga att jag har feber) men då var jag såklart sjuk och vaknade hela tiden för det.. Suck. Hoppas jag mår bättre tills på söndag, eller att det inte blir sämre iaf för då ska jag till Ullared med lite vänner och min lilla mamma!

Oj, philip är tillbaka i våra bästa år! Det här får jag nog se :)

Förresten har jag upptäckt att tv400 är en helt okej kanal, californication visas där och det är en riktigt bra serie faktiskt!

Hejsan hejsan en snöig måndag!

Det snöar som bara den här i Kristianstad och jag tyckte det var lite småtrevligt i början. Jätte trevligt blir det liksom aldrig för min del. Men idag var det fan bara droppen. Jag är inte road över snöskottarna. De tycker säkert att de är alldeles utomordentligt duktiga på sitt jobb och visst har de skottat, men en extremt smal stig. Vi, barnfamiljer i ett barnfamiljsområde, hade uppskattat om stigarna ni skottat hade varit lite bredare så det faktiskt får plats en vagn också! Det är inte så roligt för mitt barn att åka på snedden och inte för mig att köra vagnen på snedden. Och inte var det någon smart som skottat på dagis heller. Lika smala stigar där. Men hallå, det är ett dagis! Här är det barnvagnar HELA tiden! Vad händer? Så det är nu jag önskar mig en snöskyffel så jag kan skotta mig fram till dagis på egen hand! Nån frivillig som kan tänka sig att skänka mig det?

I svenskan fick jag VG förresten! Riktigt nöjd med resultatet! Hade ju som sagt ingen aning om vad resultaten skulle bli eftersom läraren hade 5 uppgifter jag inte fått svar på. VG. Jag är väldigt nöjd!
Nu läser jag datorkunskap och jag har inte rätt bok så jag hoppas på att jag klarar mig ändå, blir en del sökande på internet då min bok bara har information över programmen word, excel och powerpoint 2007 och man behöver kunna lite om själva databurken också. Det kan inte jag. Jag har absolut ingen aning om vad ett moderkort är. Troligtvis något viktigt.

Får se om jag får några slantar från CSN denna månaden. Jag hade inte tillräckligt med betyg från förra terminen så jag var tvungen att ha 210 poäng innan jag fick ansöka om nytt och nu har jag 200p. De där tio resterande poängen var tydligen väldigt viktiga så de ville ha intyg från min lärare att jag klarat de tio poängen i datorkunskapen hittills och nu har de fått det. Men det är ingen självklarhet ändå att jag får pengar. De säger massa saker hela tiden tycker jag men ändå får man nej. Men den här gången blir jag riktigt förbannad om det skulle visa säga att jag får ett avslag. Jag är många saker, men fan ingen miljonär!

Nej nu går jag tillbaka till skolarbetet så jag kan bli klar. De har flyttat ihop min data och samhällskunskap så att jag läser sista veckan data samtidigt som första veckan samhälle så nu får jag lägga på ett kol!

Hejsvejs!

Stolt mamma <3

Idag när min sex månader gamle son "kallade" på mig gick jag som vanligt in till honom för att finna att han stod upp alldeles själv och höll sig hårt hårt i sängen! När hände detta? När blev han så stor? Nu håller han på här hela tiden och ska ställa sig upp och står en stund, blir JÄTTE glad och sen tappar han styrkan och sätter sig eller ramlar. För det mesta hinner han sätta sig sjäv så några allvarliga skallskador inträffar nog inte här haha.. Duktig pojke och FÖRSIKTIG! Hur förstår de att de ska vara försiktiga egentligen? Ja, nu är det alltså så att jag inte har en enda bebis kvar. För alla växer ifrån mig :( Det var den tiden och aldrig mer får jag ha en liten bebis.. Usch vad nostalgisk man blir. Glad att de växer och blir stora såklart men det känns nästan lite sorgset att man vet att den tiden är förbi nu. Spädbarnstiden liksom, den mysiga. Alla tider är mysiga såklart och jag älskar när de utvecklas och hamnar i nya faser. Bara lite sorgset att veta att just den tiden är över och aldrig mer kommer tillbaka :( För fler barn blir det inte hur mycket jag än älskar barn! Tre räcker, vi ska ju ha tid och ekonomi för att ta hand om dem också! Och tålamod.

Vi mammor är väldigt bra på att klaga på hur jobbigt det är med barn och hur trötta vi är hela tiden. Det är helt naturligt. För det är fysiskt och psykiskt ansträngande väldigt många gånger. Det är extremt lätt för de som inte har barn att tycka att vi gnäller för mycket och "om det nu är så jävla jobbigt, varför skaffade du barn?" - kommentaren är nog rätt vanlig. Jag har själv aldrig fått den kommentaren men jag tycker lite som så att man kanske borde vara tyst tills man själv fått barn och sen se om man aldrig klagar själv.
Bara för att man har dåliga dagar eller dåliga stunder, betyder inte det att man inte vill ha sina barn. Alla är vi trötta, och gnälliga och ibland önskar man mer än något annat en hel natts sömn. Men vi har accepterat att vi inte får det på ett tag och vill bara avreagera oss lite. Jag menar, inte slutar du väl på ditt jobb för att du är trött ibland om morgnarna och tycker det är jobbigt ibland? Då kanske du inte skulle börjat jobba heller.
Helt enkelt, allt är inte roligt alltid. Så fungerar livet. Man behöver bara avreagera sig ibland för att kunna ta nya tag :)

Stoppat in 15 barnmatsburkar i diskmaskinen. Personalen på dagis frågade om jag hade några hemma och ville bli av med, de ville göra ljuslyktor! Såklart har jag det, min son äter en burk fruktpure och två matburkar om dagen så det var inte änns en veckas förbrukning haha.. Ja, min son äter burkmat. Det gjorde flickorna med och SE, DE LEVER!

Nej nu har jag inte tid mer. Dags för lite mera datakunskap!


Min dotter är så söt :)

Natalia blir alltså fyra år cen 26e december och hon kan säga en del roliga saker ibland. Det är väldigt logiska saker såklart.

Olivia hade kissat på sig på dagis och fröken gick in till stora avdelningen för att låna ett par trosor från Natalia eftersom Olivia av någon anledning inte hade några extra.

Fröken -Får jag låna ett par trosor av dig?

Natalia tittar skeptiskt.. -Nej

Fröken -Varför?

Natalia -Dom är för små för dig


Natalia står med mig när jag håller på att klä på mig. Hon tittar och tittar..

Jag - Vad tittar du på?

Natalia - Mamma, dina trosor är i rumpan... Mm det är för du har så stooor rumpa!

Jag skrattar.


Natalia har diadem på sig.

N -Mamma se så vacker jag är

Jag- Ja verkligen, helt underbar. Är jag med fin?

N- Nej, du har inget diadem.

Jag - Neej.. Men jag har en klämma?

N- Det är lite fint men inte som jag. Jag är jätte vacker.


Dessa troll.. Jag önskar jag kom ihåg allt hon sa eller åtminstone kom ihåg att skriva ner det! Det måste jag bli bättre på. Jag vet inte varifrån hon fått att säga vacker, vackert. Allting är så vackert hela tiden haha så brukar inte jag säga. Jag säger fint. Fint. Ja, mitt vokabulär skojar man inte bort ahaha... !


Kaffe, en cigg och (o)tålig väntan på svar

Hallå så där på en måndagsmorgon!

Här sitter jag och tar mig en kopp kaffe, bläddrar igenom den nya kursen och inser att jag trots allt har fel bok ändå! Men det går nog bra, är bara datorkunskap A så det är ingen knepig kurs direkt :) Väntar på svar från svenskan. En massa inlämningsuppgifter jag inte vet hur det gått på och såklart slutprovet. Ivrig att få veta mitt betyg på hela kursen!

När jag sitter och tänker på min skoltid ändå från högstadiet så kan jag inte låta bli att sakna det lite. Även om det var den svåraste tiden för mig rent känslomässigt så var det ändå den roligaste. Så mycket sjuka grejer vi hittade på och jag undrar nästan hur i helvetet man klarade sig ur alla dessa lustiga situationer man hamnade i. Jag saknar nästan det där oskyldiga och ovetskapen som man inte har längre. I vissa situationer hade det varit en klar fördel att se endast positiva saker i människor. Vi gillar ju glada människor som inte dömer, men jag dömer folk mest hela tiden. Folk jag inte känner då. Det är ganska dumt, så ska man inte göra men för att försvara mig själv så brukar jag väldigt ofta ha rätt. De människorna har helt enkelt inte passat mig. Himlans tur att alla är olika så de hittar nog någon annan som tycker om dem haha och de hade nog inte velat umgås med mig ändå haha..

Sen har jag funderat lite över det här med att blogga. Anledningen till att jag bloggar är för min egen skull. Här skriver jag vad jag känner för, när jag känner för det och bryr mig inte om ifall det retar någon annan. Det är ju min blogg. Min påminnelse för framtiden om hur jag en gång känt och tyckt. Många gånger när jag gått tillbaka ett halvår eller så så tänker jag "oj vilken knäppskalle jag var då haha, hur kunde jag tycka så!"  Ja, jag har skrattat många gånger åt mig själv och min idioti men det är rätt kul att titta tillbaka och se. Man utvecklas ständigt och ibland behöver man en liten påminnelse. Därmed kommer min fråga till er som brukar titta in, varför bloggar ni?
Är vi läsare något du tar hänsyn till? Eller är det för egen skull? Skriver du för vår skull?
Jag tar inte någon större hänsyn eftersom jag knappt tänker på att någon läser, kollar i princip aldrig statisken över hur många det är som läser heller och blev faktiskt lite chockad när jag insåg att det var en del hehe
Men det är trevligt att någon finner det jag skriver intressant :) Det kan ju vara lika mycket för att ni stör er på mig som ni tittar in som det kan vara för att ni tycker det är kul. Och det är heller inget jag tänker spekulera i. Låter jag otacksam? Det är inte min mening isåfall men som sagt är det ju för min egen tillfredställelse och inte för någon annans :)

Hursomhelst är det dags för plugg.

Hej då

Slutprov i svenska

Avklarat! Gick nog bra, förväntar mig bra betyg nu! Nu är det fan dags för mig att slänga ihop en tårta. Är inte jättesugen just för tillfället men min mamma fyller ju faktiskt år idag :)

Jag är värdelös på blommor, ännu en har dött. Min man gick tillbaka till jobbet och jag dödar hans blommor. Förlåt älskling.

Ikväll är det jag som tar mig ett långt varmt bad och helt ärligt jag skiter i vem som behöver kissa, vem som gråter eller är hungrig. Jag har velat lägga mig i ett bad hela veckan men inte fan får jag tid till det. Jag överlämnar ansvaret för barnen på min trötte slaktare och hoppas på att han kan hålla sig vaken en timme. Sorry babe. Ja han slaktar grisar och sen äter jag dem! Moahhaha..! Förlåt, jag var tvungen haha..

Jag blir så road..

Javisst blir jag road när jag kikar in på folks bloggar haha.. Folk blir så arga, för absolut ingenting! Det är lite roligt faktiskt att man kan lägga tid på att bråka med någon man inte känner om denna någons egna uppfattning om sig själv. Det är fan underhållning på hög nivå! Uppfattningen var dessutom jävligt vettig.

Vidare till mig :) Imorgon är det slutprov i svenskan och jag är jäkligt spänd på hur mitt betyg kommer se ut, kan verkligen vara vad som helst beroende på hur han betygsätter mina senaste uppgifter. Har verkligen inte den blekaste aningen, så himla svårt att veta vad de egentligen är ute efter. Men vi får se, spännande!
Fick som väntat tillbaka min bokrecension som jag skrev i all hast, var inte ett dugg motiverad till att skriva den och även där hade jag missat hela poängen med uppgiften. Jag är en mästare på att inte läsa igenom uppgiften ordentligt eftersom jag verkar tycka att jag är allvetande. Men det är jag såklart inte. Så komplettering på den med, men den är nästan färdig. Ska skriva klart det sista nu, och jag är jävligt nöjd med hur den ser ut hittills :D

Idag kom vi i tid till dagis, det borde nästan firas haha! Alltid sena annars, men det känns som att jag börjar hitta tillbaka till mig själv igen. Jag har svårt för omställningar och behöver min tid att anpassa mig. Detta är något jag verkligen behöver bättra mig på, för livet är faan fullt av förändringar. Man lär så länge man lever!

Plutten sover så jag ska ta itu med svenskan innan han vaknar, jobbigt när man blir avbruten hit och dit hela tiden så jag kör igång nu och hoppas på att jag hinner klart!

Fyfan fyfan fyfan, måste göra en kopp kaffe! Kaffehuvudvärken börjar kicka in, det är inte bra...! Börja aldrig dricka kaffe, det är fan döden om man inte hinner dricka morgonkaffet i tid.
Todilou


Godmorgon!

Nu har jag och min lille Daniel varit och lämnat flickorna på dagis, ätit lite frukost och nu sitter plutt i sin gåstol och roar sig med sina prylar. Själv dricker jag en kopp kaffe i lugn och ro för att sedan hoppa in i skolböckerna igen! Det är lite knepigt att plugga samtidigt som man har honom hemma, man får liksom passa på vissa tider när man vet att han brukar sova eller på hans egenlek-tid. Han har ju några stunder där han mest klarar sig själv. Men det går och jag klagar inte det minsta. Det känns riktigt bra att kunna vara hemma samtidigt och vara med honom och ändå kunna göra något mer med tiden som underlättar för mig. Nu har jag hunnit läsa två kurser, till den 14.e januari kommer jag ha hunnit läsa två till. Sen har jag hela den terminen plus sommaren så hinner jag komma ganska långt. Det känns alltså riktigt skönt!
Jag har funderat många gånger på att skita i det tills han börjar dagis, för ibland är det tufft. Ibland får man nästan inget gjort på dagarna och då får man ta igen på kvällarna och in på nätterna men det är värt det ändå. Det är så jäkla skönt att få resultat och hade jag gått i skolan så hade jag ändå fått sitta uppe nätter så vad är egentligen skillnaden? Jo just det, jag får ju vara hemma!
Dock är det inte alla kurser jag vill ta på distans, vissa kurser behöver man lite mer vägledning i och fördjupning och det blir inte så värst mycket fördjupning på det här viset. Så de kurser som verkligen är viktiga för fortsatta studier kommer jag läsa på komvux istället. Annars är NTI skitbra! Eftersom jag redan gått en del kurser i skolan men aldrig slutfört så är det bra att läsa dem på NTI, istället för att behöva gå en hel termin i skolan innan kursen blir klar.
Oj nu pips det här, läggdags igen tro? Min pojke är morgontrött och tycker inte alls om att behöva gå upp kl 7. Men så är det, lika bra att han lär sig i tid.

Hej svej!


Sista veckan nu!

Sista veckan på svenskan så nu kör jag stenhårt igen, har varit allmänt ur form vad gäller allt i princip sista tiden men nu har jag fått tillbaka livslusten haha! På måndag kör jag på igen och då blir det datorkunskap, en lätt kurs men den behövs eftersom det är ett kärnämne. Men jag tackar inte nej till lättförtjänta betyg för den delen heller! Sen direkt efter den går jag på samhällskunskapen och den verkar vara riktigt intensiv men ack så rolig! Läste igenom alla uppgifter igårkväll och det är mycket arbete! Blev så uppstelt och ville sätta igång direkt haha.. Men det går ju inte. Var på VLC igår och de har de dummaste drop-in tiderna, passar inte alls för mig. 15-17. Jag hämtar barnen kl 15 och min sambo är inte hemma förräns typ 17-17.30. Så jag fick ta med mig hela barnaskaran, men det gick förvånansvärt bra trots att vi fick sitta och vänta en hel timme innan det blev vår tur! Stolt mor är jag, som trots allt lyckats uppfostra mina flickor så pass väl att de förstår när man måste sitta stilla trots att det är dötråkigt. För det var det, men vi gjorde det bästa av situationen och de fick sitta och berätta för mig vad de gjort på dagis hela dagen och vad de ville göra när de kom hem osv.. Söta söta flickor jag har <3

Min son bråkar med mig idag, det har han gjort nu ett par dagar. Vill inte äta, vill inte sova, vill bara vara hos mamma. Men jag får väl se det positiva, snart vill han inte vara hos mig ändå så jag får väl passa på att njuta! Inte alltid så lätt, har trots allt skolarbete att göra och hem att sköta. Förtillfället kan jag inte begära så mycket av min sambo som fått jobba övertid varenda dag sen han gick tillbaka efter föräldraledigheten så det är lite piss. Har tre inlämningsuppgifter kvar att skriva denna veckan och slutprov på fredag! Ser faktiskt framemot att skriva dem =) Det är så det ska vara!

Nu ska jag kela bebis en stund, han somnar nog för han är mega trött. Passa på att lägga mig på soffan och titta på Våra bästa år med honom =)

Todilouu

Monday morning :D

Ja visst känns det att det är måndag?? Fast jag inte jobbar, blir det tidiga morgnar och alldeles för sena kvällar.. Idag är jag fruktansvärt trött men dricker kaffe i mängder och hoppas det hjälper lite iaf!

Igår var det visst fars dag. Var det bara jag som missade det? Jag är verkligen dålig på att hålla koll på såna dagar, de känns rätt meningslösa faktiskt. Behöver man verkligen en hel egen dag att få uppskattning på bara för att man är förälder? Tycker jag visar min tacksamhet och kärlek ganska ofta ändå. Jag menar man har ändå en födelsedag att fira, hur många dagar ska man få? Fast ja, jag gillar väl mors dag också :D
Det gjorde inte så mycket ändå att jag glömt det, han hade också glömt haha.. Så bra koll har vi! Jävligt dåligt med reklam i år!

Denna veckan bjuder på en jäkla massa plugg och jag är såklart oerhört glad över det! Det må hända att jag ljuger nu, men jag tror på ett positivt tänkade. Intalar jag mig att jag det är svinekul så blir det det! Eller ja, bättre iaf. Annars händer det inte så mycket. Som vanligt. Livet är bra händelselöst ibland. 


Fredag

Jag sitter här och förundras över grälet i bloggvärlden som ägt rum. Jag tänker inte nämna vilka bloggar det handlar om för det är inte min sak och kanske ingen bra idé att förstora upp det ytterligare. Men jag kan ändå inte låta bli att förundras över att folk verkligen orkar ta illa vid sig för vad människor man inte känner säger och tycker? Det är ganska roligt egentligen hur besatta folk blir av att bli omtyckta av alla. Jag personligen skiter mest i vilket. Jag tycker jag är rätt okej faktiskt :D Sen att inte alla andra gör det är en självklarhet, hur ska man kunna tillfredställa alla som kommer i sin väg? Det är rent omöjligt för alla tänker vi olika!

Våra bästa år: Hope föder barn i nån sorts lagerlokal! Tycker hon har fött en jäkla massa barn nu, lite som Brooke i Glamour. De är jävligt gamla och borde kommit in i klimakteriet för längesen men ändå är de barnmaskiner. Trevligt. Oj här händer det grejer, detta måste jag bara se!


Torsdag

Den här dagen har varit lite upp och ner. Vaknade med brutal huvudvärk och ringde till dagis och sa att barnen fick komma en timme senare idag istället. Jag tänkte att det kanske skulle hjälpa att sova lite till men det gjorde det såklart inte. Upp iallafall och lämna flickorna för att sen stressa vidare till bvc med Daniel som hade sexmånaderskontroll hos läkaren och han är väldigt tidig han också! En vanlig tävling bland supermammorna är vems barn som får tänder först, går upp mest i vikt, kryper först, går först osv. Det är ganska roligt, för ju snabbare de lär sig allt det där, mer problem blir det. Hade verkligen inte gjort mig något om han inte lärt sig krypa förrän 8 månaders ålder men ack nej. Det kan han redan. Han river ner precis allt i sin väg! Det är nu det börjar alltså med den här lille killen, konstant vakande på honom! 9200 gram tung, 69 cm lång. Kan krypa, kan rulla runt, kan sätta sig upp själv och sitta en stund. Läkaren skulle se hur stark han var och det gör de genom att hålla barnets händer när han ligger och så ska barnet dra sig upp till sittande position. Min son Daniel Waszczyk, reste sig upp till stående position. Han försökte krypa ner från skötbordet när doktorn skulle vända honom. Han sparkades när hon skulle kolla hans höfter. Enda gången han låg stilla var när han slapp blöjan och fick fatt i sin snorre! Boys will be boys? Det enda läkaren hade att säga var att vi kan nog skippa tiomånaderskontrollen för han verkar redan kunna allt. Jaha tänkte jag, nu fick ni allt så ni teg supermammor! 
Då kommer jag alltså få en lika busig pojke som jag har flicka. Min mellersta Olivia ställde sig för första gången när hon var 6 månader och sen gick det bara utför haha.. Klättrar på allt och är inte rädd för något här i livet! Däremot går jag ständigt runt med hjärtat i halsen och oroar mig så fort hon klättrar på något!
Ibland undrar jag om det är hälsosamt vara förälder. Jag är lite av en hönsmamma när det gäller farliga saker, alltså saker jag anser livsfarligt och som alla andra mammor inte tycker är någon fara alls. Det är väl konstigt egentligen hur man kan se så fruktansvärt olika på saker? Som en fyraåring jag läste om nånstans som kunde simma hur långt som helst. Jag skulle då aldrig våga Natalia änns prova att simma själv! Fast där projicerar jag min egen rädsla för vatten på henne. Det är ju dumt! Men hur undviker man att föra över sina egna rädslor på barnen då? Det är rätt synd om mina barn egentligen, jag är rätt rädd för det mesta!

Hämtade flickorna på dagis och fick smaka tårtan vi bakade till sötaste fröken. Vi skulle egentligen bara stanna en liten stund men det blev över två timmar! Som sagt, hon är verkligen världens underbaraste. Jag önskar alla barn har en sån fin fröken och att alla mammor kan ha en sån kontakt med barnens fröknar. Det är verkligen guld värt att känna sig så pass trygg med de som tar hand om ens allra värdefullaste skatter <3

Skolarbetet blev lite lidande idag eftersom jag inte kunde tänka så bra pga mitt bultande huvud men mamma kom med lite värktabletter till mig så det kunde mildras lite iaf. Fick tillbaka förra veckans uppgifter och måste komplettera, han skrev att jag borde läsa igenom uppgiften lite bättre för jag hade missat en del. Mycket riktigt, missat en hel jävla massa delar haha.. Jag undrar lite vad jag egentligen läste när jag kollade på uppgiften haha.. Jaja, det är bara att köra på! Jag blir inte störd av det, hade bara blivit förvånad om jag inte hade behövt komplettera någon uppgift på kursen.

Till sist måste jag bara tillägga att Comedy central är en sjukt trevlig kanal som har ett program med bara massa ståupp-komiker. Jag skrattar här hemma så jag nästan kissar på mig! På tal om kissa har min dotter klarat sig riktigt bra på dagis utan blöja och kissar alltså numera endast på toalett! Och mina stora tjej som varit blöjfri länge på dagarna och i perioder på nätterna också klarat sig tre nätter nu utan kiss i sängen! Det är lite knepigt med blöja och sova. Det går bra i perioder och sen helt från ingenstans börjar hon kissa i sängen igen. Efter två veckor av konstant tvättande av sängkläder blir det alltså blöja igen. Det är inte jag som pressar henne utan hon får valet själv om hon vill ha blöja eller inte och hon är införstådd i vad som kan hända utan blöja också. Jag tror inte på att pressa barn till något de inte är redo för och jag tror mer på att ha en dialog med barnet och att det också ska vara med att bestämma. Som att vissa föräldrar tar en vecka ledigt på jobbet för att göra barnet blöjfritt. Det är väl ändå galet? Både Natalia och Olivia har själva fått bestämma om de vill sitta på toa eller ha blöja och den processen att bli fri tar INTE en vecka, det tar flera månader att känna sig för. Ena gången vill de sitta på toa andra blöja. Ena dagen toa, de tre följande blöja. Allt för att sakta med säkert känna sig trygga i det utan stress. För stress är då fan inte bra för någon, vuxen eller barn.


Vi bakade en liten tårta




En liten "tack" - tårta till barnens underbara fröken som går i pension :(
Vi kommer sakna!


Föräldramöte

Snart dags för föräldramöte! Det första faktiskt, trots att mina barn gått på dagis i två år. Ska bli lite kul att höra vad de har att säga, är allt lite nyfiken. Känns som att det är en sak i föräldrarskapet som är viktigt. Föräldramöte. Det låter skitviktigt. Börjar längta tills de börjar skolan och man går på riktiga kvartsamtal och föräldramöten. Åh vad stora de kommer bli!

Sen måste jag till Willys och sätta igång med tårtbaket innan fröken slutar. Jag är expert på att skjuta fram saker. Skjuta fram och skjuta fram. Det borde finnas en inbyggd funktion i huvudet på alla människor som gör det omöjligt att skjuta fram saker :)

Jag är grymt rastlös just nu. Sitter som vanligt och väntar på att gubben ska komma hem från jobbet. Jäkligt spännande. Fast nu är det ju bara en timme kvar tills det är föräldramöte så jag kan ju gå och sminka mig lite kanske och klä mig lite snyggt så alla andra trötta mammor kan få må ännu lite sämre för att de kommer direkt från jobbet.. Moahahahha I am the DEVIL!! Usch ja.. Det var det där med övertröttheten som kickar in lite då och då.. Hejdå

Recensionskrivande

Recensionskrivande med Disney Channel i bakgrunden och dessa serierna (typ hanna montana och liknande) är ju bara så himla roliga! Haha... Mina barn är lite för små fortfarande men jag brukar titta på kvällarna :D Ni tror väl inte jag behöver komma ut bland folk? Vuxet folk? Eller nej, alla tittar väl på Hanna Montana! Det är ju bäst.

SNART ÄR DET JUUUL!!

Och apa vad jag längtar!! Ja, jag är en av jultöntarna! Pyntas ska det göras, helst överdrivet mycket och hade jag bott i hus så hade jag haft jultomten med släde på taket. Men det gör jag inte, så jag nöjer mig med inomhus dekor :D Det finns inget mysigare än jul! Detta året tänker jag satsa stort på firandet även om vi ska till Oslo, min äldsta dotter fyller också år den 26e december så i år då jävlar ska det bli fint.
Har ni märkt vad folk blir dystra över julen? "Åh inte jul, det är så jäkla jobbigt att träffa familjen och trängas och stressa och bla bla bla bla.." Ja, mer än så orkar jag tyvärr inte lyssna. Jag tycker det är väldigt tråkigt för er skull, det måste vara hemskt traumatiskt att se alla röda lampor och tomtar och så här. Det måste vara fruktansvärt med lussebullar och träffa era släktingar och ja allt. Men ärligt talat, knip igen, det är bara en gång om året och om ni fan inte kan se glädjen med julen som faktiskt inte handlar om pengar, presenter, egoism utan faktiskt om kärlek, vänskap, givmildhet, tacksamhet för en enda jävla dag ja, då fan får ni gå till en psykolog! Att sitta och racka ner på enda helgen på hela jävla året där man faktiskt inte behöver stressa över ett enda dugg utan bara umgås och äta god mat är faktiskt inte OK. Jag vet att många stressar över allt ska bli perfekt men det är inte det det handlar om. Relax, just do it na na na nana.. Jag var också en julhatare när jag var typ fjortis, men då var jag fjortis.

I lördags var jag hos min syster och svåger på fest och det var helt sjukt kul! Det var en riktig blandning på folket där och det var nog det som var det roliga! Jag älskar att träffa nytt folk. Det blev väldigt mycket vin och dans och jag hittade en jätterolig snubbe som jag hade otroligt roligt med! Han påminner om Marshall i How I met your mother :D Och jag och Marshall hade lätt blivit bästisar om vi hade träffats! En gammal klasskompis till mig var där och vi har alltså inte setts på ungefär tio år vilket är helt galet. Tänk att hon jobbade med min syster och blev vänner ? Vad är oddsen? Sjukt kul iallafall! Som sagt en riktig blandning och alla verkade ha roligt av vad jag minns :D Väntar inbjudan till nästa kalas :D

Nej nu får jag läsa klart min bok som ska redovisas på fre :D

VG!

Ja jag fick VG på mina uppgifter! Då kanske man ska satsa på MVG nästa gång?! Hehe nej det vet jag inte om jag klarar men man kan alltid försöka. Jag trodde jag skulle få VG pga mitt referat men där hade jag refererat för lite till författaren, så det var tack vare diktanalysen som jag mest tyckte jag svamlade en massa i och den var två sidor för lång dessutom. Så tokigt det kan bli. Jag blir inte riktigt klok på vad han är ute efter men jag klagar inte! Vi får se hur det går i kursen men jag försöker nog satsa på ett VG nu när jag ser att det är möjligt!

Min lille son sitter här bredvid mig i sin gåstol och leker lite. Han är inne i perioden där allt blir tråkigt efter två minuter så man får byta ut leksaker hela tiden! Varför går första året så fruktansvärt snabbt? Om tre dagar blir han sex månader. Det känns som det var igår vi låg där på förlossningen och han tittade ut. Eller ja, bråkade sig ut. Han ville inte alls ut. Och så såg han ut exakt som Natalia när hon var nyfödd! Då börjar man tänka på Natalias förlossning. Den var inte så farlig i sig förutom ett par klantiga sjuksköterskor som inte kunde sätta dropp och galna barnmorskor på BB. Sen går tankarna vidare till Olivias förlossning som var helt perfekt! Förutom att jag skulle till Ullared och fick vända i Hässleholm pga värkarna och sen mitt på 100 vägen springer ett korkat rådjur in i min bil som jag kör, med värkar. Total panik. Men hon bråkade inte alls och det gjorde inte förlossning-ont. Jag trodde tredje skulle vara lätt som en plätt men det var den knepigaste förlossningen av dem alla!

Tänkte jag skulle hoppa in i vecka fems uppgifter nu och börja med artikeln som ska skrivas. Det känns så himla bra när man ligger före i schemat! Det hade varit riktigt bra om jag hade hela vecka fem för enbart repetitioner. Får gå igenom grammatiken lite just för att jag glömt lite. Subjekt och predikat är typ vad jag minns så en refresher är nog på plats!

Imorgon har storasyster inflyttningsfest och det ska bli så skönt att komma ut lite! Ska bli kul att träffa hennes vänner med, vi har ju inte haft samma umgängeskretsar alls nästan. Lite kul är det dock att en gammal klasskompis från sexan nu är kompis med min storasyster! Och jag har mer eller mindre inte sett henne sen dess och det är ju bara tio år sen! Ska iallafall bli riktigt trevligt så imorgon ska jag till systemet och köpa en flaska rött!

TRevlig helg :D

Halloj!

Börjar bli lite stressad över svaren på mina uppgifter jag skickade in förra veckan! Det kommer aldrig något svar.. Jaja, får väl vänta till i eftermiddag sen orkar jag inte mer. Dags att skicka ett mail till och fråga vart svaren tar vägen?

Förra veckan lyckades jag för första gången spilla på min dator och nu fungerar J tangenten bara när den vill. Grymt irriterande, men jag ska väl kanske vara tacksam för att jag lyckats undvika det i TVÅ år!

Jag har lite beslutsångest över vad jag ska ge min man i julklapp. Det står mellan plattis tv och en truckkurs. Manligt. Han började förresten jobba i måndags igen efter sju månaders föräldraledighet och han har INTE saknat slakten. Jag säger som mannen i "Thank you for smoking", Alla måste betala sina huslån. Tänk vad roligt det hade varit om jag haft min jobb redan nu, tjänat sådär 30000kr i månaden, då hade han sluppit jobba och kunnat vara min alldeles egna hemmaman. Haha, hade varit en rolig syn. Efter en månad han klättrat på väggarna och sagt allt som jag sagt till honom. "Jag kvävs här hemma, jag måste ut, jag måste jobba, jag vill tillbaka till scan!" Okej, jag har aldrig jobbat på scan. Men jag sa att jag ville tillbaka till mitt gamla SKITjobb! Telemarknadsförare, nej tack! Men man gör vad man måste för att hålla sig flytande. Tur att man mognar och tar tag i sitt liv. Hoppas alla gör det för eller senare. Jag tror det är viktigt att göra en självrannsakan lite då och då och stanna till och se om man är där man vill vara. Leda in sig själv tillbaka på spåret, för ibland är det lätt att svänga vänster en gång för mycket. Eller? Svamlar jag nu igen?

Nu ska jag tillbaka till mina svenskaböcker och förberedda lite extra inför provet om två veckor. Jag har rätt bra koll på det redan men det är lika bra att ta det ett par gånger till! Practise gives perfect!

Tjohej!

Tjho

Igår beställde jag lite roliga bakrylar :) Blir så glad när jag gör det haha, det är nästan tragiskt! Men min fina systerdotter fyller snart hela 5 år så det måste bli en fin tårta! Barbitårta närmare bestämt! Ska blir riktigt roligt att göra den, tänk att få göra en alldeles egen prinsessklänning som man dessutom kan äta! Hur mycket bättre kan det bli liksom?
Beställde lite roliga utstickare och en bok med tips och knep, bra att läsa på lite :) En ny kavel, extra lång, och en silikonmatta så allt slipper fastna hela tiden! Finns inget mera retsamt än just det!
Ska bli så otroligt roligt! Snart så har jag alla verktyg jag behöver, finns alldeles för mycket för plånbokens bästa haha men en hobby måste jag få ha utanför mamma/skol-livet! Det jag vill ha massor av är alla olika formar som finns men var i mitt minikök ska de få plats?
En renovering av mitt kök ska jag alldeles strax ta itu med, men har bestämt mig för att vänta ett litet tag till. När jag verkligen har tid till det. Ett par veckor till. Ska byta ut kakel och fixa mina väggar för de ser verkligen inte kloka ut! De som bodde här innan mig måste ha varit duktigt tröga eller bara allmänt skitsamma-människor! Tycker bara det så otroligt dumt att lägga pengar på att göra något halvdant istället för att brara göra det ordentligt direkt. Det kostar faktiskt ganska mycket pengar att renovera ett kök. Ja hursomhelst, efter det tar jag mitt sovrum som behöver bli betydligt mycket ljusare, det är mörkrött just nu och det är också en sån grej. VARFÖR? I ett sovrum? Eller överhuvudtaget? MÖRKRÖTT? Man ser ju fan inte ett skit och man får fan mardrömmar! Jaja, de tyckte väl att det var fint eller nåt. Puckon.

Cougartown!

Om jag någon gång skiljer mig så hoppas jag att jag blir som Jules!
 Framgångsrik mäklare, vinpimplande vänner, bra relation till exman och barn och kexet i huset mittemot!
Hur mycket bättre kan det bli?
JAG DÖR AV SKRATT!
Sjukt bra program alltså om det nu var någon som råkade missa det.


Bara väntar och väntar..

Ja, jag bara väntar på mailet från min lärare där det står hur det gick med förra veckans uppgifter.. Jag har blivit skolskadad. Kan man bli det? Jag är det iallafall och det enda jag tänker på är hur jag ska lägga upp nästa skrivuppgift. Jag drömmer alltså om detta på nätterna! Skolskadad.


RSS 2.0