Hushållsysslor

Telefonsamtal:

Kompis: "Vad har du gjort idag?"

Jag: "Jag har städat lite"

Kompis: "Vad duktig du är!"

Ja verkligen, städa är absolut inget som alla bör göra dagligen. Det kräver dessutom en jäkla massa kunskap.

Men hallå, ärligt, vafan säger folk så för? Städar inte vanligt folk?


Claes Ohlssons

är en trevlig affär haha.. Jag har nog inte haft en sån wow-upplevelse över hur mycket skit det egentligen kan rymmas i en och samma affär!!
Ett av dessa otroliga fynd var ett ägg man lägger i kastrullen tillsammans med de man kokar och så visar den när de är löskokta, medium eller hårdkokta - "Wow!!" utbrast jag när jag såg den här makalösa uppfinningen och var på väg att lägga en i varukorgen men sen insåg jag att jag kan ju faktiskt koka ägg alldeles på egen hand och då är det rätt onödigt.
En annan sak var en pytteliten vattenkokare i chockfärger - "Wow!!" utbrast jag men insåg även där att den är ju både jävligt ful och fullkomligt opraktisk i just mitt hem den med.
"Wow!! En potatiskokare/skalare!!" Men ännu en gång, jag kan både skala och koka potatis, det är faktiskt inte alls svårt.
Men till slut hittade jag något som jag faktiskt inte kan på egen hand, så här lät det - "Wow!! Äggformar!!" Ja, det var silikonformar som kan lägga i stekpannan när man steker ägg eller gör omeletter i hjärtform och stjärnform. Helt meningslöst, men mina barn blev glada när jag kom hem och fixade lite ägg till dom. Natalia lät så här - "Åååh, såna ägg har jag aldrig sett!"



Slutprov!!

Idag är det slutprov i Ma A och det känns för jävla bra! Hoppas att jag är så pass förberedd som jag tycker att jag är haha. Proven är mycket svårare än uppgifterna i boken, känns inte alls som de hör ihop på något vis. Men går gör det ju, har lyckats bli godkänd på alla proven hittills förutom det sista jag gjorde nu men det var mitt eget fel. Hade inte lagt ner så mycket tid på alla avsnitten i kapitlet och mest antagit istället för att läsa ordentligt och sen rätta mina uppgifter! Fy skäms Dalin!
Så nu har jag suttit halva nätterna igen och gått igenom hela förra kapitlet plus detta sista veckans kapitel grundligt och hoppas på att det satt sig. Har även gjort repetitionsuppgifterna för hela boken. Det borde fan sitta nu annars kan man lätt konstatera att jag är trög. Fullkomligt blåst.

Barnen är allmänt jätte trotsiga idag och jag är inte alls på humör. Väntar bara på att min käre man ska gå ut en sväng med barnen så jag kan göra mitt prov men det verkar som han har tänkt att dra ut på det lite till. Suck. Vill få det överstökat nu ju.
Sen på måndag kör Ma B igång direkt och jag är redan så fruktansvärt trött på siffror samtidigt som jag blir lite fascinerad ändå. Det är fanimej lite tufft att allt bygger på matematik i grunden.
Jag hade nästan kunnat tänka mig att fortsätta läsa Ma C också men jag tror inte jag orkar vara så dryg just nu utan jag väntar nog hellre och tar det viktiga först.

En kopp kaffe till så man håller sig vaken kanske?

RSS 2.0