Barnvakt idag :)

Idag har det varit fullt mest hela dagen! Började dagen med att åka till Willys och handla kl åtta i morse. Var inte jätte pigg och det visade sig när jag kom hem och missat hälften av det jag skulle ha. Sen var det bara till att börja städa, kl 11 skulle nämligen mina underbara grannbarn komma hit ett par timmar! Mannen min åkte iväg kl 9 i morse och väntar inte honom tillbaka förrän i morgon någon gång. Säkert inte förrän på kvällen när ungarna redan lagt sig.. Hur som helst så var det jätte roligt att ha mina 3 extra troll här, de lekte så fint alla barnen :) Minus lite småtjafs men det blir det alltid med två 4-åringar och två 3-åringar i samma rum haha.. Då är det tur att man får en extra hand från storasystern som är ett par år äldre :) Daniel missade nästan allt eftersom han somnade en kort stund efter de kom och vaknade precis innan de gick. Har fått en del fina bilder på tjejerna idag så jag är nöjd :)

Så jäkla tradig eftermiddag, bara väntar på att klockan ska bli mer så jag kan sätta igång med läggningen. Vad jag ska göra efter det vet jag inte heller. Men då händer det iaf något. En helt OFF eftermiddag. I sence the smell of poop so I'm gonna go and change Daniels diaper. YES, its the life with småbarn. Wonderful at all times.


Hallå!

Hej och hallå!

Det var ett bra tag sen jag skrev men jag har haft fullt upp med skola och barn och helt enkelt inte haft lust! Men nu behöver jag nog skriva av mig lite!
Idag ska jag till barnmorskan och få lite p-piller! Ska bli skönt att äntligen få gå upp lite i vikt, känner mig som förjävligt benrangel! Det är stressen över hem, barn och skola som sätter sig på kroppen tyvärr. Men så är det och p-piller brukar få upp aptiten så jag tänkte att jag testar i alla fall, kan inte bli värre och dessutom skyddar det ju mot ännu en graviditet och det hade ju varit himla bra om jag slapp bli gravid till köpet hahaha.. . Ja jag är så rolig..

Jag minns inte änns vad skrev i sista inlägget men jag fick iaf ett G i samhällskursen som dessutom öppnat en hel värld för mig haha, nej jag har ändrat mig betydligt mycket vad gäller många saker. Det är alltid roligt att utvecklas på det viset också! Jag läser för tillfället engelska a och retar mig att jag på varje uppgift legat precis PRECIS under MVG så jag får säkert bara ett vg.. Men så är det, man kan inte kräva mer av sig än vad man kan. Sedan blir det psykologi och jag har redan läst halva boken, den är så jäkla intressant och jag har insett så mycket med mig själv. Det kommer bli en hel del väldigt stora förändringar i mitt sätt att värdera mig själv och även en del fysiska förändringar.

Just nu är jag inne i en Ikea period där jag varje dag gör en inköpslista på mitt fantasihem och räknar ut vad det skulle kostat. Ja, jätte töntigt, men har man inte råd får man drömma sig bort :) Och det stillar själva behovet att slösa på småsaker. Sparsuget kommer igång och det behövs :)

Och sedan känner jag lite såhär, jag har blivit väldigt påverkad av många saker i mitt liv. Jag har haft väldigt lätt för att ställa om hela min person bara för att behaga någon annan och det är det verkligen slut med! Jag är lika värdig som vem som helst. Det är ingen som ställt dessa kraven utan det är jag som omedvetet gör så varenda gång, men nu har jag insett det och nu sker det alltså förändringar. Jag hoppas verkligen att fler rannsakar sig själva lite då och då och kan hitta sig själva. Med det sagt, jag kommer inte hålla med folk längre bara för att vara trevlig så säg inget till mig om ni inte vill ha en åsikt. För åsikter har jag ju alltid gott om. Behöver inte alltid stämma överens med verkligheten men som Voltaire sa "Jag hatar vartenda ord du säger men jag kommer med livet försvara din rätt att säga dom". Eller nåt sånt.

Nu drar jag innan jag börjar med mina funderingar igen hahah

Ha det gött

YO

Jag har precis börjat läsa en bok till engelskan, Watermelon av Marian Keyes. Från början var jag jäkligt skeptisk till den eftersom vi fick en lista från skolan på böcker. Där stod att det var en dramaroman och ja, det kan gå men den här boken handlar om en tjej som blir dumpad av sin man samma dag som hon föder deras gemensamma barn för att han varit otrogen med deras granne. Så jäkla böligt det kan bli. Trots det valde jag den här boken eftersom de andra var piss. Jag gillar inte deckare och jag absolut hatar Harry Potter! Jag har inte fattat tjusningen alls med Harry Potter. En sak jag inte heller fattar med de här boklistorna man får, varför står det vilka som är lättlästa men inte vilka som är på 500 sidor? Man kanske vill ha något mittemellan? Hursom, jag beställde den här boken på cdon och kollade inte antal sidor så noga (uppenbarligen eftersom jag fick för mig att det stod 279 s) och när jag fick hem boken igår tänkte jag skit, nu har jag fått fel bok! Min skulle ju inte varit så här tjock. Men nej, det stod Watermelon av Marian Keyes. Jag får lite vredesutbrott eftersom jag inser att jag ska läsa 523 sidor böl. Men sen börjar jag läsa lite och inser att det här är ju för fan en ROLIG bok! Bruden har ju humor och hon berättar om sin situation på ett jävligt roligt sätt istället för ett tyckasyndommig-sätt. It's freakin lovely.
Än så länge har jag bara läst drygt 50 sidor men om den fortsätter så här, rekommenderar jag den defintivt! Skrattade nästan så tårarna rann igår och R bad mig hålla tyst för att barnen sov!

Jag kände mig mest tvungen att berätta om den här boken som finns såklart på svenska också. Hög igenkänningsfaktor och man sitter och nickar typ hela tiden (trots att jag bara läst en liten bit). Hoppas den fortsätter likadant och jag kommer att berätta om boken efter jag läst klart den.

ÝO

Hej hej hej

Jag blev godkänd i samhällen efter många om och men. Ingen kurs jag rekommenderar att läsa på distans eftersom det är en VÄLDIGT faktatung kurs! På fem veckor kan det vara svårt att hinna smälta all information och därmed svårare att minnas den. MEN jag klarade den och låg precis under VG och min lärare mådde lite halvdåligt över att hon inte kunde ge mig det betyget. Jag nådde helt enkelt inte upp till det eftersom det fortfarande fattades lite om än väldigt lite. Men det gör inte mig något, jag är överlycklig över att jag klarat kursen och vid flera tillfällen var jag redo att ge upp! Tack vare min lärare så gjorde jag såklart inte det, tack för peppen fröken!
  Nu tar jag fem veckors semester med att läsa engelska istället! En kurs som är väldigt lätt och tack vare mina tidigare kunskaper i språket så blir det inte alls lika intensivt! Tur man kan ha några såna kurser också :)

Daniel har hunnit bli åtta månader och han står utan stöd och börjat försöka ta några steg. Två tänder nere har han fått och man skymtar en tredje intill. Upptill har han bägge framtänderna men de vill inte riktigt igenom sista biten och han är jättesvullen och det stör honom ofta när han äter och när han tuggar på någon leksak men så är det ju tyvärr :( Snart slipper han det med!
  Olivia har blivit en så stor tjej känns det som, hon pratar så himla fint och har lärt sig så många nya ord :) Hon blir ju tre i april så det är på tiden såklart att hon med pratar ordentligt istället för enstaka ord men man blir så förvånad ibland när de säger meningar på såna sätt man inte hört förut. Hon är en väldigt uppmärksam tjej! Så är hon i trotsåldern nu med och det är inte alltid lika roligt! Men det är en period man får leva med och har jag tur så går den över lika fort som den gjorde för Natalia! Jag tror att tålamod är viktigt i den här fasen och att man inte blir arg direkt utan att man är bestämd. Jag har lärt mig otroligt mycket av mina troll!
  Natalia blev ju 4 år annandag jul och hon har också vuxit enormt. Hon tar sin storasysterroll på stort allvar och är så otroligt hjälpsam! Jag har alltid varit emot föräldrar som utnyttjar den egenskapen hos sina barn men jag inser nu att de gör det alldeles frivilligt och att de tycker om att hjälpa till och känna sig behövda! Natalia är också inne i en  period där smink och kläder är väldigt viktigt! Hon fick ett sminkkit till barn i julklapp och hon är helt överlycklig, dock är det enda hon faktiskt använder ett helt vanligt läppsyl :) Duktig tjej, naturligt är bäst :) Jag tycker att hon ska få prova på själv vad hon tycker är roligt och fint och hon får nästintill alltid välja vilka kläder hon ska ha på sig under dagen. Hon är helt enkelt en riktig flickflicka som älskar att hjälpa till, klä sig fint och sjunga fina sånger haha... Ja det är min Natalia, hon är dock inte bara en "docka" utan väldigt smart sådan. Hon har alltid något att säga till om och ofta drar hon väldigt bra och sanna slutsatser.

Jag kan inte vara stoltare över mina barn än jag är och jag är så otroligt tacksam över att jag har dem, ibland kan man lätt glömma hur lyckligt lottad man är. Tre friska, helt underbara troll har vi fått som gör våra dagar till något alldeles extra! Ibland har man bra dagar och ibland mindre bra men i slutändan är det värt all slit som kommer till och man vill inte missa det för allt i vägen! Jag känner att jag vill säga tack men till vem?

Som det kanske märks mår jag mycket bättre och har börjat uppskatta allt igen efter min otroligt jobbiga svacka som varade alldeles för länge! Now I'm back on top :)

YO

Har haft en dålig vecka

Har varit så fruktansvärt trött och haft huvudvärk som velat äta upp mig. Större delen av denna helgen har spenderats i min säng sovandes. Skönt som fan. Känner mig fortfarande lite sådär men det är betydligt bättre än det varit så det är bra. Jag känner verkligen att jag behöver en semester men det får vänta.

Nyår firades med några nya och gamla bekanta och var väl helt okej. Inget jättespeciellt men trevligt. Barnen somnade ganska tidigt så vi fick det rätt lugnt under kvällen. Det var rätt skönt faktiskt annars brukar det bli ganska gnälligt. Annars var det trevligt, börjar dock bli ganska tröttsamt att alltid var den enda som inte är polsk under dessa tillställningar. Nästa år firar jag hemma med bara min man och barn eller med mina vänner. Man blir liksom bortglömd och eftersom man själv inte pratar språket så förstår man inte allt och blir svårt att hänga med. Sen brukar det vara så att inte alla kan svenska heller. Skitbra, gå till skolan för fan. Ja, jag får säga så. Har man fan bott här i 4 år men fortarande inte kan föra en enkel konversation så är det är på tiden att man lär sig.

Jag brukar inte ha nyårslöften men detta året har jag faktiskt ett. Jag måste säga ifrån ordentligt om det är något jag vill eller inte vill. Så enkelt, men så jäkla jobbigt att ens egna vilja inte alltid spelar någon roll men nu blir det ändring på det med :) Nej nu ska jag ta en cigg och dricka upp mitt kaffe sen skutta ner till mamma med Daniel. Tjejerna och R är redan där, tvingade mamma att laga mat haha som sagt är jag förjävla trött just nu och hoppas denna helgens sovande har gjort susen!!

RSS 2.0