Söndag!

Ingen jättespännande söndag heller. Men jag är iallafall glad att imorgon börjar min sambo jobba efter 7 månaders pappaledighet! Mina flickor börjar dagis heltid igen eftersom jag pluggar och det betyder helt plötsligt lugn och harmonisk mamma igen! Det spelar då fan ingen roll att mannen varit hemma för det blir så mycket mera jobb när alla är hemma samtidigt och det ska bli så förbannat skönt att slippa vara uppe halva nätterna för att hinna bli klar med skolarbete! JA, tack för livet återgår till det normala! Och jag som aldrig gillat rutiner förut..

Igår var Jenny här på besök från Laholm och det var riktigt trevligt att ses igen. Gunilla och Jenny kom hit en sväng och drack X antal koppar kaffe och sen åkte vi ut till Theresan och drack lite kaffe där med. Dricka kaffe och skvallra lite är aldrig fel :D

Idag är barnens kusiner här på besök från Norge och det är galet mycket liv här just nu. Mitt huvud är inte riktigt jättenöjd med det faktumet men de träffas inte alltför ofta så jag får knipa igen. Blir en del att städa efter det här besöket men som sagt ses de inte så ofta........................................................

Barn gråter till höger och vänster här, får ta och göra något åt det misstänker jag.

Betyg

Igår fick jag tillbaka förra veckans skrivuppgifter och jag blev jätteglad över resultaten! G+ fick jag och jag var helt övertygad om att jag skulle bli tvungen att skriva om novellen eftersom det faktiskt inte var en novell, snarare en saga. Men så bra det gick!
Denna veckan försöker jag satsa lite högre och ser om jag kan klara ett VG. Hade ju varit trevligt! Fäller inga tårar om det inte blir så men det hade varit roligt!

Idag är det Ikea med favorit! Och jag får äta IKEA-köttbullar! Jippi..! Vet inte varför jag tycker att de är så goda, det kanske bara är för att det hör till?

Mina barn strejkar frukost vilket retar mig. Man kan väl inte skicka iväg två barn som inte ätit frukost på dagis? Känns väldigt fel iaf och mina barn har aldrig vägrat frukost innan.. Matvraken liksom.
Nu kom favorit!!

Ullared :)

Hej hej igen!

Helgen som varit har varit händelserik! I fredags kväll bestämde vi oss för att åka till Ullared på lördagsmorgonen och ställde alarmet på kl 05,00. De öppnar visst klockan sju på morgonen om helgerna, det är skitbra ju! Men såklart var vi så trötta att vi inte änns hörde klockan ringa så vi vaknade inte förrän vid sju iallafall! Men vi körde ändå, helt oförberedda. Tankeverksamheten var nog inte på topp under fredagskvällen så vi hade inte änns förberett någon skötväska med mat och kläder till barnen. Det fick vi göra på morgonen men då var vi så stressade för att slippa alla köer så vi fick ändå inte med allt vi behövde. Så himla typiskt.
Väl där ösregnade det och jag hade självklart inte tagit på barnen några gummistövlar och inget regnskydd till barnvagen. Kön var galet lång och jag såg inte änns var den slutade eftersom det fanns tre olika ändar på kön! Det hade tagit väldigt lång tid om vi hade ställt oss i kön och vi insåg väldigt snabbt att barnen troligtvis skulle få någon form av lunginflammation om vi hade stannat. Så vi traskade till parkeringsplatsen det tagit oss ca en halvtimme att hitta.
Körde in till Halmstad och åt på McDonalds istället och sen åkte vi hem till ett par vänner vi ändå skulle träffa som bor utanför Halmstad. Där spenderade vi natten och dagen efter åkte jag och kompisen till Ullared för ett nytt försök medans våra män satt hemma med barnen! Denna gången gick det mycket bättre och vi slapp köer både i entrén och i kassan. Jag fick handlat vad jag behövde och var väldigt nöjd! Blev inte så mycket till mig så det kompenserade jag med att äta en god räkmacka och underbart smaskig bakelse, kaffe och en pucko efteråt!

Mannen fick:
1 grå skjorta för 119 kr
1 röd t-shirt med döskalle-motiv för 69 kr
1 blå/svart/grå v-ringad tröja för 119 kr
3 par boxershorts för 29kr/st och 39 kr/st
12-pack strumpor för 49 kr

Daniel fick :
1 brun/orange body med The Beatles-motiv för 39 kr
1 grön/orange body med Katten Findus-motiv för 39 kr
1 blå body med stjärnor för 39 kr
1 brun body med Alfons Åberg-motiv för 49 kr
3 st 2-pack strumpor för 12 kr/paketet
1 set med 1 blå munkjacka, 1 brun/randig långärmad t-shirt med en björn på och 1 par bruna byxor för 139 kr 

Natalia och Olivia fick:
1 rosa klänning med fickor fram vardera för 69 kr/st
1 lila klänning med fickor fram vardera för 69 kr/st
1 brun/rosa klänning med Milla från Alfons Åberg och söta tekannor vardera för 69kr/st
1 lila klänning, stickad med fickor vardera för 69 kr/st
1 par stuprörsjeans vardera för 89 kr/st
1 vit långärmad tröja vardera för 29 kr/st 
1 rosa skärp med hjärtan vardera för 25 kr/st
1 rosa cykelhjälm med blommor i olika färger vardera för 69 kr/st

Jag fick:
2 paket hårfärg för 59 kr
1 flaska hårmousse för 29 kr
1 hårborste 10 kr

Plus att jag köpte en uppblåsbar resesäng för 89 kr.

Jag blev verkligen förvånad över hur billigt det var och det var verkligen de fina kläderna jag köpte! Det fanns såklart även dyrare men de tyckte jag inte var lika fina ändå. Och så hade jag bara 2500kr att spendera denna gången. Nästa månad kommer jag åka dit igen och köpa lite julklappar till flickorna, denna gången vågade jag inte änns gå in på leksaksavdelningen, men jag såg att de som varit där hade himla fina saker i kundvagnen!
Och de hade så fina tavlor till otroligt bra priser, jag har letat och letat efter fina tavlor men snålat eftersom jag tycker det är rena vansinnet att lägga flera tusen för att få ett par tavlor i ETT rum! Men nu vet jag vart jag ska åka och förhoppningsvis finns det jag vill ha kvar då. Mycket fina saker till hemmet i övrigt också, köksredskap och koppar och tallrikar, ljusstakar och gardiner, ja allt!
En helt ny värld haha Det var väldigt längesen jag var där sist och då uppskattade jag inte bra priser på samma vis som nu när man har tre barn och allt kostar väldigt mycket pengar! Man är ändå medveten om att allt inte är av samma kvalité kanske som någonannastans men de kläder jag köpte verkar ändå bra. Vissa plagg som att de hade väldigt dålig passform och troligtvis skulle krympa i tvätten på längden och sådär så man får nog titta en extra gång även om det är fint och billigt. Det är trots allt ändå onödigt att komma hem med saker som inte är något att ha.
Ja där kom ett långt inlägg om min Ullared-upplevelse! Som ett barn på julafton haha..

Sov gott, nu är klockan mycket och jag är aptrött... :D

Äntligen!

Mannen min ringde för en stund sedan och berättade att de var på väg!
JIPPI!!

Och så har han paketer med sig :D

Hans lillebror följer också med honom hem och det ska bli kul att se honom igen, rolig prick det där :)
Barnen tjatar om farmor hit och dit men farmor kommer tyvärr inte hit igen. Just nu alltså. Hon är nog världens bästa farmor på hela jorden! Hon finns verkligen alltid där för dem när de behöver något eller vill något. Det finns inget gnäll om att hon själv är trött, fast man många gånger ser hur trött hon är. Finast <3

Nu är jag så glad för att jag äntligen får hem min älskling igen så jag lär väl inte sova något denna natten heller! Något jag dock borde göra, för det är trots allt en hel dag imorgon att ta itu med också.
Olivias inskolning har gått hur bra som helst hittills, hon vill inte alls gå hem när det är dags!
De första tre dagarna ska vi bara vara där en timme och sen blir det två timmar. Jag vet inte hur det blir nu, om hon ska vara där själv något eller om jag ska vara där med henne under dessa två veckorna. Tycker det har varit rätt olika och speciellt nu när de fått flytta dagiset så många gånger pga renoveringar och allt kladd som varit med möglet i förra byggnaden. Vi får se hur de har valt att lägga upp det. Jag litar på dem och det är huvudsaken. De brukar vara rätt bra på att lyssna också om man har några önskemål eller känner sig lite osäker.
Jag är dock väldigt ledsen över att favoritfröken ska gå i pension nästa månad och det är ju hon som sköter inskolningen också. Hon kommer bli enormt saknad av både mig och Olivia, det var även hon som tog hand om Natalia när hon började och var favoriten ända tills hon fick byta avdelningen till de stora barnen. Ja, det känns faktiskt ganska jobbigt, jag har väldigt stort förtroende till henne och litar på henne fullt ut att hon verkligen tar hand om mina barn och jag vet att hon verkligen bryr sig om varenda liten individ som finns där.
Stor GULD medalj till fröken Gunilla <3

Usch nu är klockan mycket och jag borde ta och göra fint i köket innan jag går och lägger mig!

Sov gott !


Onsdag <3

Då kommer min man hem igen!
Längtar <3

Det har inte varit det lättaste att vara hemma ensam en hel vecka, enkla saker som att bara gå ut med soporna blir ett helt projekt. Vårt sophus ligger en bit från huset vi bor i så ska jag gå ut måste jag klä alla barnen och det känns mindre spännande. Inte alls spännande faktiskt och då kan jag ändå bara ta en påse. Vilket hade varit helt okej om jag hade kastat soporna två gånger om dagen, men det kan jag nog inte riktigt påstå att jag gör. Snarare en gång på fyra dagar så det står ett gäng sopor i hallen just nu och funderar hur jag ska lösa det här? Dock är det inget som kan mögla eller nåt sånt äckligt, organiska har jag såklart kastat!
Det är bara alla jäkla kartonger och plast, glas och skit. Suck.
Dra ut på det tills på onsdag när min man kommit hem hade varit bra men jag tror inte jag har plats till det.

Fick mina svenskaböcker idag så ikväll ska det analyseras novell! Dvs inatt om inte mina barn tänker somna snart.
Nu får stora tjejen utbrott för att lillasyster fick välja film idag men igår valde hon så det är inte mer än rättvist. Sparkar på väggen. Sånt kan bara 3 åringar göra.
Bankar lite med dörren nu med så jag får väl gå dit innan hon väcker lillebror.
Grymt sugen är jag på det.



Cake Pops !



Underbara chokladbitar och himlans roliga för barnen också!
Nu hade jag bara grillspett hemma så jag knippsade av den vassa spetsen och gjorde extra stora bollar i stället för att det skulle se någorlunda vettigt ut!
Ju större desto bättre :D
Barnen var grymt nöjda och det blev jag med för det var verkligen svinegott
Rekommenderas starkt, så är det någon som blir sugen på att prova så kommer receptet här

1/3 sockerkakssmulor
40 g philadelfia
100 g mörk choklad

Blanda ost och sockerkaka och rulla till bollar
Smält chokladen och doppa bollarna

Dekorera om du vill :)

Fast jag tyckte ju att det fattades något och hade svårt att få bollarna sitta ihop så jag klädde dom i marsipan och doppa dom i choklad efter istället och det blir riktigt gott! Dock ett väldigt tunt lager!

Prova dom!


Idag är det lördag :)

Och det betyder kalas :D Ikväll kommer ett par vänner över och det blir lite mat och god dricka! Ja det vill säg om jag hinner till systemet, vilket ser väldigt mörkt ut just nu.
Jag håller nog också på att bli krasslig känns det som, får nog ta det lite lugnt ikväll så det inte blir värre. Har ju trots allt ingen hjälp här hemma imorgon när barnen hämtas så blir jag sjuk blir det svårt. Väldigt svårt.

Ska ta mig en kopp kaffe och se om huvudvärken släpper och det är väl ändå typiskt att när man äntligen har barnvakt och allt planerat då ska allt gå snett ändå! Jag är den som aldrig lämnar mina barn heller för den delen s det här är välbehövligt!

Slutgnällt för min del! Ha det fint :D

Inga svenskaböcker för mig inte :(

Åkte ut till en kompis idag för att hämta böcker till svenskakursen, men hon var visst inte hemma :( Skulle ringt innan men eftersom jag inte gjorde det så får jag skylla mig själv!
Lite smått irriterad är jag på mig själv också för att jag stressade iväg, för nu har jag förbrukat min barnvakt för denna veckan och min sista bensin!
Tålamod är ju inte min starka sida så jag förhastade mig istället för att hitta en annan lösning och beställde böckerna av rädsla att inte hinna få dom innan kursstart! Så nu är jag ca 1000kr fattigare!
Bra jobbat Dalin.

Min lille plutt börjar bli en pipig plutt. Kan det vara separationsångest som sätter igång?

Då åker snart mannen :(

Ikväll åker mannen i en hel vecka, har nog inte riktigt fattat det förrän nu och det känns lite tråkigt faktiskt. Olivias inskolning börjar på måndag med så det är lite olägligt, men är man tvungen så!

Tur det blir lite nöje på lördag iaf! Det var längesen sist! Och jag tror faktiskt aldrig jag har befunnit mig i den här lägenheten utan ett enda barn på natten! Kommer nog kännas lite lustigt, tur dom bara kommer befinna sig en 50 meter bort! 
Då tänkte jag passa på att fixa något gott till barnen med som dom kan ta med och vad är festligare än Cake Pops! Vi får se hur det går men verkar ganska enkelt! ROOOLIGT! Man får ju ta varje tillfälle i akt :)

Usch nej, röja lite innan mannen min åker och planera en shoppinglista så jag slipper åka till affären allt för många gånger med barnen. Kundvagnen blir så fruktansvärt tung!

Hej svejs så länge :)

Besök från Norge !



Idag fick vi lite halvt oväntat besök från Norge, flickornas kusiner! Deras lille pojke fyllde 4 år i fredags så vad var då inte mer än lägligt? Jo ett tårtbak!
Dålig fantasi och ännu sämre tålamod med fyra barn i åldrarna 2-7 år som stod och hängde runt bordet från början till slut och skulle ställa tusen frågor och så tittade dom skeptiskt varje gång jag försökte med nåt så vi hjälptes åt istället :) Gillar inte alls färgerna i den men det var ju inte heller min födelsedag!

Nu är äntligen denna dagen över och helgen slut! Imorgon är det dags för dagis igen och tisdagkväll åker min man iväg i en hel vecka :(
Lördag bjuder i alla fall på en del kul, lite mat och god dricka tillsammans med ett par vänner :)

Sov gott!


Räknar Tv-bolagen med att ingen ser på tv på helgen?

Det verkar så, för det visas bara tråk!

Familjeliv

Familjeliv är helt klart den mest underhållande sajten ever!
Alla mammor är så otroligt duktiga, speciellt "experterna" med sisådär tio barn vardera. De är så otroligt bra föräldrar att jag inte finner ord för det. Men jag är inte sämre än de där experterna!
Jag är också en superbra mamma,
Jag ger enbart hemlagad mat från grunden,
Jag är leker med mina barn HELA tiden,
Vi är ute minst tjugofem timmar per dygn,
Mina barn gråter aldrig eftersom vi alltid har så roligt och jag alltid ger dom all uppmärksamhet
Mina barn är inte bortskämda det minsta, trots att vi alltid leker
Mina barn blir aldrig sjuka eftersom jag tar så bra hand om dom (en gång fick äldsta en prick på rumpan så jag sprang till akuten i racerfart men det visade sig att det inte var någon fara MEN hade jag inte varit så snabb som jag var så hade det troligtvis utvecklats till blöjeksem...!)
Mina barn slår sig aldrig för jag har då minsann barnsäkrat hela hemmet med produkter värde 15 tusen kronor. (Fast vi är ju aldrig hemma eftersom vi alltid är ute?)
Och mina barn är såklart hemma mer än dom är på förskolan, fy attans för de mammor som jobbar !!

Nej så ser det såklart inte ut, hade jag försökt uppfylla alla krav mammor ställer på varann så hade jag nog bott på psyket för längesen!

Jag köper jättegärna burkmat för bebisar, då vet jag att jag inte tillagat den fel.
Jag leker visst med mina barn, en så där 15 minuter tills de tröttnar på mig eller jag har något måste som gör att vi måste avbryta.
Gå ut och leka är jag jättedålig på, men visst händer det att vi stannar till gungorna på vägen hem från dagis (de är ju ute nästan hela dagarna på dagis ändå)
Mina barn turas om att skrika mest hela dagarna
Mina barn blir sjuka. De får äta alvedon eller panodil, rena skammen jag vet. Och de har haft blöjeksem...!!
Olivia spräckte sin läpp igår när hon ramlade och slog i golvet.
När jag jobbade var de på förskolan från 7,30 till 16,30. Ibland somnade de innan de fick i sig i min hemlagade middag och sov för natten.

Åker jag i dåligmamma-fängelse nu?


Barnsäkra förpackningar

Är det meningen att man inte ska kunna öppna förpackningarna med mjölkersättning eller hur har ni tänkt?
Det är kanske läge på att dra ner lite på plomberingarna? Halva paketet går ju sönder när man ska öppna det och vad händer nu med er ännu smartare förpackning som numera är återförslutbar?
Jo den åker rakt ner i soptunnan!

AAAHH. Ja tack, nu mår jag mycket bättre. Det har varit en lång natt med försök att öppna förpackningar som helt enkelt ville förbli stängda. Jag är så jäääkla spänd på hur pigg och glad jag kommer vara nästa vecka när min man åker till Polen en hel vecka och jag är hemma med mina tre underbara barn.
3 år, 2 år och 5 månader. Jävligt välplanerat.


Tapeter

Jag har hittat världens underbaraste tapeter!
Lyckas dock inte få in bilder på de här men de är helt underbara så jag rekommenderar verkligen att kika in på inreda.com för att få lite inspiration!

Den här tapeten önskar jag mig till barnens rum :) En mysig dockhörna eller läshörna hade varit alldeles perfekt med den här tapeten :)

Den här tapeten önskar jag mig till mitt vardagsrum, den hade passat alldeles perfekt in med våra nya soffor!
inreda.com är min nya favorit!

Massor med roligt till barnens rum och jag fastnade även för dörrbilderna man kan köpa. Klä in garderobsdörren hade jag gärna gjort för att liva upp min dystra hall! Massor med roligt!
REKOMMENDERAS STARKT!!


Igår fyllde mannen min år






och då fick han (läs barnen) den här tårtan. Fylld med ahlgrensbilarkräm, supergod :) Jag blev så imponerad av en annan tjej som bakat en tårta med en fiskare på men jag ville liksom inte sno hela konceptet och hade nog inte klarat av det ändå hehe Hon är superduktig!

Kul pyssel iaf och kommer definitivt fortsätta roa mig med det här - vem vet, man kanske kan bli duktig dessutom!
Just nu drömmer jag om fyllningar, recept, smaker och färger om nätterna

Matte B har jag fått avsluta, det var för svårt att ta på distans och dessutom på bara 3 veckor. Insåg redan efter första veckan att jag hade tagit mig vatten över huvudet så den fick gå bort tills mammaledigheten är slut. Var på VLC igår och fick en ny kurs istället och då blir det svenska för att bli av med den. Jag var ju nästan färdig med den innan men känner ändå att bara göra en validering är nog lite tufft. Kanske får lättare till ett högre betyg nu då om man redan har lite förkunskap?
Nöjd med tillvaron får jag allt säga att jag är! Skolan är underbar, jag älskar det! Man blir så förbannad ibland när man sitter där och måste bli klar men det känns så himla bra när det är färdigt och man ser resultat! Att ens hårda arbete faktiskt lönat sig! 
 
Och vet ni vad? Ikväll var det premiär på Greys Anatomy! Det är så bra... :D


Baka baka liten kaka...

Baka är bland det roligaste som finns.
Jag har alldeles nyligen hittat glädje i att dekorera bakverk, det finns så otroligt många roliga bloggar med underbara kreationer man bara trodde proffs kunde göra. Men jag ska ta och tala om en sak! Det är minsann inte så svårt som det ser ut!
Jag är dock ingen stjärna ännu som de andra flickorna så jag lägger inte ut mitt arbete än på ett för som med allt annat så ger övning färdighet och i början ser det mest ut som skit.

Denna eftermiddagen har jag spenderat med att göra kristyrblommor vilket var betydligt kneppigare än jag trodde. De smälte bara ihop hela tiden så det blev tre satser innan jag fick till det någorlunda. Men nybörjare som jag är så hade jag fel tyllar såklart så det blev något som liknar blommor eller nåt annat skoj haha.. JAJA, spelar ingen roll huvudsaken är att det blir bättre och jag sitter och letar information så ofta jag kan på min "fritid". Den mellan barn, plugg och hushållsysslor, dvs nattetid haha! 

Matte B är skit och det är just det jag läser nu. Är ju så illa tvungen eftersom fröken Begåvad inte gick ut gymnasiet och högskoleprogrammet som jag vill gå kräver även det! Jag är inte ett dugg lycklig över det, då matematik ligger väldigt långt på listan över ämnen jag vill läsa! Men jag får väl uppväga detta tråkiga med det roliga i bakvärlden!
Önskar det fanns lite bättre förklaringar i boken nu, jag blir verkligen förvirrad och ju mindre intresserad man är desto mindre går in i huvuvdet! Suck och stön och ännu mera gnäll..

Nu ropar stora tjejen på mig så då var det dags igen, läggdags här hemma nu!


RSS 2.0