Prov

Ja idag är det två prov. Pa och Datakunskap.. Ska nog gå bra men är inte ett dugg sugen på att köra mitt i snökaoset.
Är lite seg idag och hade nog behövt en kopp kaffe men vet ifan om jag vågar mig på det, hade en spännande eftermiddag idag med kräk. Började med att jag blev snurrig så fort jag reste mig så jag tänkte: jag har ju faktiskt ätit dåligt i veckan så en järntablett är kanske vad jag behöver.. Det skulle jag inte tänkt. För den här järntabletten spydde jag upp ett par gånger om. Känner fortfarande den äckliga järnsmaken i munnen.. Och poängen med detta är iaf att jag inte vill kräka idag eller må dåligt eftersom jag har prov. Dom är viktiga.

Det är så jäkla tråkigt att jag är en sån människa. Jag har haft världens respekt för en av mina lärare och tyckt att han varit helt galet bra ändå tills jag såg att han är aktiv moderat. Nu vill jag knappt titta på honom. Kan man vara så dum på riktigt och döma en människa så pga av en politisk åsikt? Jag som själv inte är politiskt aktiv? Jag vet inte, tycker bara att ideologin bakom detta parti är så förbannat egoistisk...

Denna veckan har varit väldans slö i skolan.. Måndag hade jag bara samhälle fast det har jag alltid måndagar, tisdag var det bara svenska fast då skrev vi i för sig "prov" på romanen vi läste. Onsdag snurrade jag till schemat haha men det var tur för jag behövde nog vila. Somnade sittandes i två timmar och vaknade i exakt samma ställning haha.. Torsdag ledig :) Idag, inställd svenska och enbart dataprov. Väl hemma är det bara att logga in och skriva PA provet. Men tänkte vänta lite med det, vill bläddra igenom det viktigaste en gång till innan.
Saknat sällskap har jag gjort med, tycker mina skolkamrater gillar sin säng lite väl mycket! (Det var en pik) :D

Nej nu är det tid för lite plugg så man vet vad man gör idag hehe

...

På söndag är det Alla Hjärtans Dag.

Har nog aldrig gillat den dagen riktigt, känns mest tramsig och onödig. Men i år vill jag hitta på nåt mysigt :)
Har ju trots allt tre hjärtan som förtjänar extra uppmärksamhet och en dos med extra kärlek är aldrig fel!
Hittills har jag bara efterrätt planerat och frukosten. Middagen vet jag inte alls vad jag ska laga?
Flickorna ska få små paket dom kommer bli glada för, troligtvis varsin ljudbok och något gott hjärtformat.
Till mannen min tänkte jag sammanställa ett album med bilder på honom och flickorna. Kan kanske vara något?
Sen tänkte jag att vi skulle ha pysseldag på lördag med flickorna så de kan få chansen att göra egna kort att ge till de människor de bryr sig om. Då är pappsen ändå på utflykt så vi har hela dagen att göra vårt pyssel på utan att han ser något hehe
Hade gärna velat hitta på något roligt på söndagen också men jag vet inte riktigt vad. Funderade på Andys för barnens skull men det är ju så opersonligt. Sen tänkte jag att vi kunde åka lite pulka. Sen tänkte jag åka och bada. Jag vet inte. Kanske man bara skulle gått ut och ätit istället och sluppit stå i köket och smällt in en "aktivitet" på samma gång? Fast jag tycker ju om att baka och laga mat.. Får se.. Tips någon?

Nej, jag tror jag gör en stek med potatis och sås. Är det något mannen min gillar så är det kött och potatis. Stackarn har inte fått en vettig måltid på länge nu, har bara inte orkat stå så länge och fixa "rejäla" middagar. Har blivit mest pasta och ris och han är inte jättesugen på sånt. Kött och potatis ska det vara haha.. Nej jag är ingen stenåldersfru som passar upp på honom hela tiden och han kan laga mat han med men jag gör det snäppet bättre hehe..

Nej lite funderingar till.. Tänk att snart är vi en familj på fem personer! Det är ju hur många som helst. Tänk att jag som aldrig varken skulle gifta mig eller skaffa barn är snart 23 år och trebarnsmamma. Jag skulle dessutom bli psykolog tänkte jag haha Ja det var kanske för att bota mina egna psykiska sjukdomar haha..
Min lärare sa alltid att om man hade fyra barn, då var man rik. Hon syftade inte på själsligt eller något sånt utan rent ut på plånboken haha Ja gratis blir det nog såklart inte, speciellt inte i tonåren. Så när jag har råd att ha fyra (kommer dock inte skaffa fyra, nu är fabriken stängd) då är jag rik. Det dröjer visst inte länge!

Ibland undrar man

Nu så här jätte tidigt på morgonen blev jag galet sugen på mitt choklad som låg i kylskåpet och frestade mig när jag skulle fixa frukost. Men så tänkte jag att neej, jag får ju i alla fall äta först. Man får ju tänka lite på vad man äter när man är gravid, för att orka liksom. Vikten skiter jag i, den borde väl försvinna för eller senare.. Så jag bredde två frallebullar med smör och ett extra tjockt lager jordgubbssylt, gjorde en kopp te med massa socker i (jag hatar socker egentligen och te) och kände mig skitnöjd tills jag satte mig i soffan och såg vad jag gjort. Hade jag tryckt i mig chokladet direkt så hade det nog ändå varit mer hälsosamt än luftbröd med sockergegga på.

Jag har aldrig fattat grejen med te. Min sambo dricker te, inte så mycket nu som innan. Innan var det te till frukost, middag och kvällsmat. Te när han var törstig, te när någon kom på besök. Varmt te, kallt te. Hela hans familj är likadan. Min familj dricker kaffe nästan hela tiden, eller ja, mammas sida iaf. Men då tar man ju pauser för andra drycker också.
Jag tycker att te smakar sunkigt vatten. Ska jag välja bland varma drycker så kommer faktiskt te sist. Varför jag änns hällde upp en kopp till mig idag förstår jag inte för nu måste jag ändå kasta det. Det är verkligen äckligt.

Nu när jag fått berätta om min avsky för te så känner jag mig faktiskt lite bättre. Så nu blir det historia-plugg, idag är det inlämnng på källkritiken och jag har inte änns börjat. Fint det.


bebis

vår lilla pojke :)

om man hade varit teknisk så hade man vetat hur man roterar bilden..Men vänder man på den så ser man hur tydligt det syns att det är en pojke på första bilden, det man ser är rumpan och tre ben hehe
de andra två är profilbilder.
jag gillar inte att lägga ut bilder egentligen (därav min okunnighet) men en liten kan man bjuda på :)


Monday morning

Ja den här morgonen var allt annat en välplanerad.
Vaknade fem i sju.
Bråk med barn om kläder. Allt ska vara rosa med hello kitty eller lila.
Barnen börjar dagis halv åtta, men som vanligt var vi inte där då.
Stressar till skolan för att inte hitta parkering, bara en enda skitliten fickparkering. Yes. Ja det var ju bara att krångla sig in. Sådär tio minuter senare är jag uppe utanför klassrummet och alla står fortfarande utanför och det är ju lite konstigt, vår lärare är alltid JÄTTe tidig. Jonte springer ner och kollar på datan och mycket riktigt, lektion är inställd pga vård av barn. Ja det var ju bara att köra hem igen. Två motorstopp senare är jag äntligen hemma.
Gunilla kommer bort på en megasnabb kaffe innan hon måste ta tåget till sin båt :) Såklart känns morgonen helt plötsligt mycket bättre :)


Den här terminen går verkligen framåt, alla lektioner är ju inställda hela tiden..


Sen vill jag bara säga att jag är jävligt törstig så jag ska gå och dricka saft nu.

Fredagskväll

Gissa vad! Jag vann på en trisslott! Hela 50 kr! Det betyder att jag fick igen mina egna pengar plus att jag tjänade 25 kr. Inte klokt.

Jag har precis kollat på solsidan och det är mitt nya fredagsnöje! Tyckte det var skitkul.. Speciellt biten med barnmaten haha påminner mig om när jag och tezz var på trendie en gång och där var ett gäng överambitösa mammor i 30-ärsåldern hahaha.. Klart det är fint att man lagar egen mat till sina barn men ärligt, ska man iväg är det inte hela världen om man har färdigmat. Jag känner mig faktiskt tryggare med burkmaten för då vet jag att mitt barn får i sig det den behöver. Hade jag sagt det högt när den skaran med mammor hört mig så hade jag nog blivit hängd haha.. Dom var aningen överdrivna, och det märktes sååå tydligt att det var deras förstabarn! Där satt man och skämdes nästan för att man inte hade engångshaklappar med sig och skötbordsunderlag ahaha.. Jag bytte nog till och med blöjan vid bordet (var ju ingen som kunde se).. Där satt jag och trodde att jag hade varit den överdrivna mamman, men nej, det fanns ännu värre. Det var lite kul med paniken som utbröt när något spilldes trots engångshaklappen.

Hemma själv ikväll, brukar nästan bli en vana här ju. Han får passa på att roa sig för sen blir det inte mycket mer av det på ett tag hehe.. Söt var han som köpte lite choklad till mig i affären innan han gick och frukt men tyvärr kan jag ändå inte äta. Har tandvärk. Så jag får titta på det i stället.

Nu funderar jag på om jag ska gå och lägga mig eller sitta en stund till...


Torsdag

Provet gick nog bra igår tror jag :) Däremot var min historialektion brutal igår. Hade sammandragningar under hela dagen igår men på kvällen var det ganska jobbigt får man väl lov att säga. Sitta tre timmar i sträck i en skolbänk rekommenderar jag inte om man har sammandragningar. Funderade på att gå hem jättemånga gånger men det hade varit dumt faktiskt.. Har haft två historialektioner på hela terminen, de andra har varit inställda så kände att jag behövde vara där av den anledningen också. Och jag överlevde ju faktiskt, fick ta ett varmt bad när jag kom hem bara och sen släppte det :) Känns verkligen att man blir tyngre och tyngre och att man inte kan göra allt i samma tempo längre. Men det är sånt som hör till, lite värk hit och dit får man stå ut med. Tänk de människor som ständigt har ryggsmärtor (eller andra smärtor med för den delen) som jobbar dagligen ändå, man ska nog inte gnälla ändå!

Tänkte jag skulle sätta mig med lite PA nu snart, bara ta en liten kopp kaffe först. Sen väntar minst två uppgifter i data och min historiauppgift till nästa vecka. Sen är jag ledig för dagen. Eventuellt kanske jag hinner kolla på samhällsuppgiften med men den är det ett par veckor kvar på.

Fyfan vad jag längtar tills jag är klar med gymnasiebetygen så jag kan få känna känslan av att söka in på högskolan! Vilke ngrej det måste vara att veta att man har kommit så långt! Och efter det så har jag alltså en utbildning. Jag kan söka andra jobb än säljjobb och gatukök! Jag kan söka de jobben jag VILL ha! Det är lycka, jag längtar..

Funderade på det med att man har barn eller varit gravid och då "inte haft att tid" att gå i skolan. Vilket skitsnack.
Snacka om att bara hitta anledningar till att få glida ett tag till. Nu pratar jag om mig själv, för jag insåg verkligen inte hur givande det är och vilken nytta man faktiskt har av det mesta i vardagslivet.
Men visst, är man inte intresserad av att utveckla sig så är det kanske inte så kul, men jag vill inte kryssa i arbetslös-rutan fler gånger, jag trivs i så fall bättre med studerande-rutan! Den rutan säger att jag gör något med mitt liv. Jag vill inte att min sambo ska betala för mig hela livet, jag vill också kunna bidra med något mer än min städhjälp. För det är lite så jag känner. Vad kan jag ge honom egentligen? Jovisst, kärlek och är mamma till hans barn, han får lite mat när han kommer hem, och visst det är jättefint men jag kan inte bidra med något till vår framtid. Jag kan inte stå med på ett lån för vårt nya hus och jag kan inte hjälpa till om vår bil går sönder. Jag kan inte hjälpa honom om han bestämmer sig för att gå vidare han med och sluta på sitt jobb. Nej, för då kan inte jag försörja oss så länge för jag är arbetslös. Jag menar att vi ska kunna ha samma möjligheter i vårt förhållande och kunna backa upp varann. Nu blev det jättekladdigt, men jag menar att jag vill kunna ge honom det han har gett mig. Trygghet helt enkelt, om något skulle hända. För man vet ju aldrig vad som kan hända.

Ja shit va långt det blev, och hade kunnat bli betydligt mycket längre haha, jag och mina funderingar på livet...


Sv prov

Har lite svårt att koncentrera mig idag. Men jag är inte orolig för svenska provet idag ändå, antingen kan man det, eller så kan man det inte. Jag kan nog det, vi får se. Däremot stör det mig att jag inte kan koncentrera mig på mina andra uppgifter. Känner mig lite rastlös idag. Börjar inte förrän tjugo i ett och det känns som flera år dit.
Sen är det skola ända kvällen. Mannen min ska vara barnvakt till grannarnas barn med så han ska ha det skoj med fem barn i eftermiddag medans jag är i skolan. Men det är ju som sagt helt underbara barn som verkligen har blivit väluppfostrade och har en gemenskap som heter duga, tar hand om varann och lyssnar när man säger till fast det inte behövs så ofta.

Funderar på att eventuellt ta en kopp kaffe till... och störa mig lite på att datan är inställd i morgon igen. Gör ju inte så mycket så sett, rätt lätta uppgifter vi har att göra men det är alltid roligare att få lite respons ansikte mot ansikte. Får se om jag inte ska sätta mig lite med det nu då istället.
Blev lite sugen faktiskt att ta beta mig igenom ett par uppgifter till så det ska jag göra!
Hej svejs

Att man aldrig upphör att bli förvånad

Folk är verkligen mer egocentriska och självupptagna än vad man nånsin trott. Allt bara måste handla om den själv! Och att fråga vad man menar? Nej, vi tar den biten själva och hittar på en helt egen jävla historia och tycker sen så förbannat synd om oss själva. JA DET GÖR SAKEN BÄTTRE!! Fan ta itu med dina problem istället för att helt plötsligt och från ingenstans kasta dom på andra...


Monday morning

Igår var vi på ikea en sväng. Helt impuls och tycker vi aldrig gör något spontant längre så det var faktiskt uppskattat. Inte så bra för mina sparplaner dock men å andra sidan kan jag helt nöjt säga att vi bara gjorde av med 400kr, vilket annars brukar liggar snäppet högre. Med de här fyra hundra kronorna lyckades vi få med oss en säng hem till Natalia från fyndet, två lampor till flickorna, ny kuddar, nya kritor till deras svarta tavla och såklart ölglas till pappsen! Jag nöjde mig så länge jag fick äta mina ikea-köttbullar! Jag tror till och med att R har börjat tycka om dom också nu ;)
Dock ska vi nog inte ha den där sängen för den var aningen större än vi väntat oss och meningen är ju att det ska bli mer plats i barnens rum, inte mindre. Å andra sidan kostade den bara 100kr så det är inte hela världen om den får bo i förrådet tills vi köpt hus och de kan få varsitt rum. Nu blir det nog ändå att vi införskaffar oss barnsängarna på ikea. Tänkte att det blir snigelsängarna för 299kr så det blir gjort nångång.
Med rätt sängkläder i så blir dom också fina, och sen har jag så mycket annat på gång för deras rum så det kommer bli alldeles supermysigt när det är klart!
Sen blev Olivia skitsur när bara Natalia hade fått ny säng så nästa månad ska vi upp igen (eller åtminstone jag) och köpa de här sängarna till flickorna plus en hylla så att jag kan börja fixa innan jag blir för fet. Jag vet om att om inte jag börjar med det så kommer ingen annan heller göra det haha

Har våra bästa år på i bakgrunden här och det är ju så roligt det här haha.. Sami och Carrie som vanligt i triangeldrama med Austin eller man kanske ska säga kvartsdrama för Sami älskar ju fortfarande Lucas som vägrar förlåta henne och han är ju också kär i Carrie haha.. Men shit.. Och sen ska vi inte glömma Belle, Shawn, Mimi och Philip.. Detta är helt klart grejer, gillar man intriger men inte vill skapa egna så blir man helt klart mätt på detta programmet!
Nej nu ska jag nog slå Fisk en pling innan det är dags att hämta barnen för plugg idag hinner jag knappt inte komma igång med på knappt en timme. Så det tar vi ikväll när ungarna lagt sig istället! Fan jag börjar bli riktigt grym på det här med pluggrutiner och att faktiskt läsa, förstå och framförallt VILJA förstå! Gillar detta!

RSS 2.0